آخرین اخبار
کد مطلب: 75048
راهبرد رهبر انقلاب؛رمز موفقيت در مذاکرات هسته اي/ وقتي غرب مجبور به تمکين است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 763

به گزارش سلام لردگان  به نقل از فردا، سياست تحريم‌ها که از سوي غرب عليه ايران صورت گرفته است، علي رغم فشارهاي متعددي که بر ساختارهاي مديريتي و اداره کشور وارد ساخته است اما در نهايت در تغيير راهبرد ايران در مسأله هسته‌اي مؤثر نبوده است. تحريم‌هايي که به صورت يک‌جانبه از سوي غرب به ايران وارد آمده است همچنان تغيير بنيادين و اساسي در استراتژي هسته‌اي ايجاد ننموده است. انديشکده «مرکز بين المللي مطالعات راهبردي» درمقاله‎اي به قلم «مارک فيتزپاتريک»، مدير برنامه‎هاي خلع سلاح و منع گسترش تسليحات هسته‎ايِ اين انديشکده، مي‎نويسد: «تحريم‎ها تاکنون منجر به ايجاد تغيير در سياست‎هاي هسته‎اي ايران نشده‎اند. ديگر هيچ کس نمي‎تواند با اطمينان بگويد که تحريم‎ها ايران را وادار به تسليم شدن خواهند کرد.»

اما ويژگي مهمي که از سوي ايران در روح مذاکرات ايجاد شده است و اکنون مي‌بينيم تأثيرات خود را آرام آرام بروز داده است، رويکرد رهبرانقلاب به مسأله هسته‌اي است. رهبر انقلاب همان‌قدر که به روشني و صريحاً از حقوق هسته‌اي ايران سخن مي‌گويند، به همان روشني نيز سلاح‌هاي هسته‌اي را حرام و ممنوع اعلام کرده‌اند. ايشان در همين رابطه در سال ?? طي سخنراني مي‌فرمايند: «بارها ملت ايران و مسئولان اعلام كرده‌اند كه ما سلاح هسته‌اى را نمي‌خواهيم؛ اين در سلسله‌ى نيازها و نظام تسليحاتى ما اصلاً وجود ندارد. ما اعلام كرديم كه استفاده‌ى از سلاح‌هاى هسته‌اى از نظر اسلام حرام و ممنوع است. و نگهداشتن او ايجاد يك خطر بزرگ و يك دردسر بزرگ است؛ ما دنبال اين نيستيم و نمي‌خواهيم؛ پول هم بدهند بگويند آقا شما بياييد اين كار را بكنيد، ملت ايران نمي‌خواهد، مسئولين نمي‌خواهند. اما در عين حال در اين تبليغات چند ساله‌ى مخالفين و غربى‌ها، مى‌بينيد براى اينكه حرف باطل خودشان، حرف زور خودشان را موجه جلوه بدهند، به جاى اينكه بگويند ايران به دنبال انرژى صلح‌آميز هسته‌اى است، مي‌گويند ايران به دنبال بمب هسته‌اى است! اين حق‌كشى نيست؟»

شاخصه‌ي ضديت با سلاح هسته‌اي امر روشني است که از بيانات رهبر انقلاب به عنوان سرسلسله‌ي مدعيات ايران در مسأله هسته‌اي بارز مي‌شود. غرب نيز آرام آرام متوجه شده است که نمي‌تواند در برابر تاريخ و اذهان جهانيان چنين ويژگي بارزي را نديد بگيرد و از آن عبور کند. دولت‌هاي روبروي ايران در مسأله هسته‌اي، امروز شرايط فعلي را بر اين اساس مي‌سنجد و بي شک يکي از مؤلفه‌هاي مهم در روند مثبت ?+? همين نگاه ايران به مسأله سلاح هسته‌اي بوده است. در ابتداي همان مقاله انديشکده «مرکز بين المللي مطالعات راهبردي» که در بالا ذکر شد، تاکيد بر چنين امري مشهود است: «ايران هم اکنون از تسليحات هسته‎اي برخوردار نيست و شواهدي مبني بر تصميم‎گيري ايران در رابطه با ساخت تسليحات هسته اي نيز وجود ندارد. علاوه بر اين، ارزش‎هاي مذهبي در ايران، مخالف توليد چنين تسليحاتي هستند.»

اما شاخصه‌ي ديگري که از سوي رهبر انقلاب مطرح شده بود، بحث‌هاي مختلفي است که در رابطه با مذاکره با آمريکا در اين گير و دار مطرح مي‌شود. رهبر انقلاب چند روز پيش ابعاد مختلف مذاکره با آمريکا را تشريح کرده و زواياي گوناگون آن را روشن نمودند، اما در بخشي در رابطه با نقش ماجراي هسته‌اي در اين بين اشاره کردند: «همين چند روز قبل از اين، رئيس جمهور آمريكا نطق مي‌كند و درباره‌ى مسائل هسته‌اى ايران جورى حرف مي‌زند كه انگار اختلاف بين ايران و آمريكا اين است كه ايران مي‌خواهد سلاح هسته‌اى درست كند. مي‌گويد ما تا جائى كه بتوانيم، نمي‌گذاريم ايران سلاح هسته‌اى درست كند! خب، اگر ما ميخواستيم سلاح هسته‌اى درست كنيم، شما چطور مي‌توانستيد نگذاريد؟ اگر ايران اراده مي‌كرد كه سلاح هسته‌اى داشته باشد، آمريكا به هيچ وجه نمي‌توانست جلوى او را بگيرد. ما نمي‌خواهيم سلاح هسته‌اى درست كنيم؛ نه به خاطر اينكه آمريكا از اين ناراحت مي‌شود؛ عقيده‌ى خود ما اين است. ما اعتقاد داريم كه سلاح هسته‌اى جنايت بر بشريت است و نبايد توليد شود؛ آنچه هم كه در دنيا هست، بايد محو شود و از بين برود؛ اين عقيده‌ى ماست، به شما ربطى ندارد. اگر ما اين عقيده را نداشتيم و تصميم مي‌گرفتيم سلاح هسته‌اى درست كنيم، هيچ قدرتى نمي‌توانست جلوى ما را بگيرد؛ همچنان كه در جاهاى ديگر هم نتوانستند بگيرند: در هند نتوانستند، در پاكستان نتوانستند، در كره‌ى شمالى نتوانستند. آمريكايى‌ها مخالف هم بودند، اما آنها هم سلاح هسته‌اى درست كردند. اينكه مي‌گويند «ما نمي‌گذاريم ايران سلاح هسته‌اى درست كند»، يك تقلب در حرف زدن است. مگر بحث سر سلاح هسته‌اى است؟ در قضيه‌ى هسته‌اى ايران، بحث بر سر سلاح هسته‌اى نيست؛ بحث سر اين است كه شما مي‌خواهيد جلوى حق قطعى و مسلّم ملت ايران را - كه غنى‌سازى هسته‌اى و استفاده‌ى صلح‌آميز از توان داخلى خود ملت ايران است - بگيريد. البته اين را هم نمي‌توانيد و ملت ايران آنچه را كه حق خودش است، انجام خواهد داد.»

همان‌طور که در بالا آمد، رهبر انقلاب در اينجا نيز بر عدم خواست ايران بر ايجاد سلاح‌هاي هسته‌اي تاکيد مي‌کنند و البته اين خواست را بر اساس اعتقادات نظام جمهوري اسلامي مي‌دانند و نه به دليل فشار غرب و آنچه آمريکا از آن دم مي‌زند. ويژگي مهم ديگري که از بيانات رهبري روشن مي‌شود، همين است که آمريکا در تلاش است تا حق مسلم ايران در ماجراي هسته‌اي را به سلاح هسته‌اي گره بزند و البته آنچنان که در نتايج مذاکرات شاهد هستيم اين تلاش فرجام موفقي نداشته است و گروه ?+? به خواست ايران نزديک‌تر گشته است. همان طور که در بيانيه جمهوري اسلامي ايران پس از مذکرات آلماتي مطرح شد: «برخي نکات که در اين پاسخ مطرح شده نسبت به آنچه در قبل مطرح مي شد واقع بينانه تر بود و سعي شده بود که در برخي موارد به ديدگاه هاي ايران نزديک شود که اين را مثبت تلقي مي کنيم. اگرچه تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم».

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس